Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Anniversary

Lilypie Angel and Memorial tickers

Ku menangis pabila..

hmm..hati ni memang sebak tatkala lidahku berkata - kata
sekali
di saat itu, air mata turut sama mengalir..
korang terasa x?
nih ada 3 version




dunia sudah akhir zaman..bersediakah kita?
cukupkah amalan kita selama ini?
adakah amalan kita diterima olehNya?
takutkah kamu kalau meninggal dalam keadaan Su'ul Khotimah?
sila like Ustaz Kazim Elias utk mengetahuinya..
petikan dari FB Ustaz

''Tidak ada yang ingin mengalami su’ul khatimah semoga Allah melindungi kita darinya. Pada orang yang suci lahir dan batinnya pada Allah dan juga benar dalam segala ucapan dan perbuatannya maka belum pernah terjadi hal yang demikian itu pada mereka. Su’ul khatimah hanya akan dialami oleh orang yang rusak keyakinan batinnya, rusak amalannya, yang berani melakukan dosa besar dan kejahatan, sehingga bisa jadi hal itu semua akan lebih dominan padanya sampai ajal menjemputnya sebelum ia sempat bertaubat.''




                                       Sedutan daripada VCD Ingat Akan Mati, Hidup di alam Kubur.
                                                    dapatkan yg original di :  http://www.albarakah.org/




entry ku yang beremosi..

Ce Cite

Sabtu lepas..cek & hubby pi Cardiff European Games..
pi lewat..pagi ada hal..
ceh..dlm hati..nak malay food..
ingat ada laksa..
masa pi kami pi dengan train turun Cathy
lepas tu kami jalan punya jalan punya jalan

err..dalam 5km kot.ke Talybont sports centre
er..Cardiff University punya.
.huahuahuaa..jauhkan
sebbaik cuaca orite..kalo kt malaya,sorry yer..
1st tgk food yg ada..
laksa xda..huhuu
sedihh
hubby nk nasi kerabu..katanya lewat..tunggu la dlu
pi tgk org rumah & geng wait turn badminton..hahaa

terjumpa gak juara tahun lepas..
mamat tu juara UNIKL dlu..lepas tu juara wales kalo xsilap..
err dh berpunya yer..tgh final year..
tapikan ada nampak mat saleh pakai tshirt belakang ada tulis
"orang putih"

nasi kerabu xsampai gak..hubby telan la apa yg ada
cek makan ns arab..
sorry yer..kurang rasa..tawar..
lenkali wat bg sedap yer..

time balik..mulut ni potpetpotpet mende ntah..
lpas tu dgr mcm org duk gelak kt blkng..
skali dia potong
lorr..2 org awek melayu..
malu eden..
apa yg cek buat..
ha..ulang tayang ce cite kak limah ngn hubby..
huahuahuuaa

lepas tu bergambar ngan aston martin...
pewwiiittt cunn gila
Lotus oren apa pn xtau la.35,000 pound.tp mmg sportcar kat kedai tu
lepas tu ada jaguar kale biru lembut..cantek..
tgk2 ada bus pi Cardiff city centre..hik3..best2
lega kaki

cuci mata kat town..dapat la habuan baju selai dua..
Primark, I LIKE

lepas sehari dua..nk save gmbr dlm PC
hampeh..memory card hubby tiba2 corrupt
tensen2..sabo ja la..
sory yer..xda gambo..huuuhuuu

petang tadi jalan2..
asyik dalam rumah jer..
Treforest..

ada sungai kecik..xdalam pn..sebab ada nmpak seorg pakcik duk mengail ikan kt tengah2..hik3
air jernih..xnmpk lg la anak ikan

actually..tepi highway ja..cni lumut warna hitam..bukan air hitam yer..

tu blkang tu highway,
hubby nk sangat duk atas batu


cak..tudia!

ni aksi apa xtau la..kat sebelah ada la garden playground budak2..
time ni ada la budak2 remaja melepak..pakwe makwe member..hik3
bunga Daffodil liar
sekian..actually time ni baru maghrib
hik3

kamera HTC Wildfire eden ni..tiba2 jd mcmni..
blurry..mcm sejuk sgt la..
tgk pakai cardigan labuh ja..
c ya..

hmm..my alma matter family..
kawan family mat salleh duk usya gak my blog..
i miss u guyss..muaahh..take care..
who knows after 10years ago,we'll meet again..
cepatnya masa berlalu

Spring Teaser


bunga Daffodil..
tahun ni byk lak depa tanam..
tahun ni mcm tema St. David kt wales ni..
Agama Kristian cni..

ni bunga liar kat Uni Glamorgan


ni pn sama..

nanti bunga dh banyak kembang...
D'lla tangkap gambar banyak2 yer..

Skrin HP Hubby Retak Belah Dalam

Aritu..
HP hubby..ntah macamna..
skrin retak belah dalam..
hahahhaa
kalo luar logik la skit

ganas betui tangan tu..
hubby duk sedih..huhuu
Nokia N8 kesayangan..hik3

so sementara tu dia pinjam hp D'lla
suddenly..housemate kata boleh repair..
just beli tools kat ebay,
aksesori skrin & cip settle..
lagi pn kat youtube ada info pasai repair2..

err..kalo ON mmg xnmpak tulisan lgsng

kena buka satu2..err.hampir semua la
ni skrin protector


ni skrin lapisan kedua


ni skrin yg retak tu..hehe..slowly cabut cable tu


keypad pn kena buka..
cek microphone..sbb k.o


kn buka lagi..nk insert cip skrin


kamera kn remove dlu



dh leh buka..& masukkan cable skrin

ni skrin baru


test test

yeah berjaya

hubby did it..

total cost.. RM80..
err..kalo hantar kedai pn..
maybe RM100..yerla..upah,,hik3
 coming up next

Renungan Bersama


Daripada Ali bin Abi Thalib r.a. rasulullah saw bersabda :”Apabila umat ku telah membuat lima belas perkara, maka bala pasti akan turun kepada mereka iaitu :


 

 
  1. apabila harta negara hanya beredar pada orang-orang tertentu
  2. apabila amanah dijadikan suatu sumber keuntungan
  3. zakat dijadikan hutang
  4. suami memperturutkan kehendak isteri
  5. anak derhaka terhadap ibunya,
  6. sedangkan ia berbaik-baik dengan kawannya
  7. ia suka menjauhkan diri daripada ayahnya
  8. suara sudah ditinggikan di dalam masjid
  9. yang menjadi ketua satu kaum adalah orang yang terhina di kalangan mereka
  10. seseorang dimuliakan kerana ditakuti kejahatannya
  11. khamar (arak) sudah diminum di merata tempat
  12. kain sutera banyak dipakai (oleh kaum lelaki)
  13. para artis-artis disanjung-sanjung
  14. muzik banyak dimainkan
  15. generasi akhir umat ini melaknat (menyalahkan) generasi pertama (sahabat)

 

 Maka pada ketika itu hendaklah mereka menanti angin merah atau gempa bumi atau pun mereka akan dirobah menjadi makhluk lain.” (Hadith riwayat Tirmizi)

 

sama2 kita menjaga, tegur - menegur utk kebaikan..
Allah masih sayangkan kita..
Allah dah bagi banyak petunjuk dekat kita agar berpegang pada agamanya,
jika kita masih leka, nantikan bala yg xdisangka.

Fair Trade Fashion Show

Fair Trade Fashion Show

student business buat event ni..sambutan agak kureng...
standard student sini..kalo bab party,confirm penuh..

ni mengisahkan perdagangan dengan negara2 lain..
untuk membantu ekonomi mereka..
so perdagangan utama = kapas..

layan jer la
kami xtau apa depa buat..hehe
kami bertiga..me & hubby and Ekin (wife Bakri)

menunggu banana split..
itulah bendera Wales :D
Wales famous dengan Rugby..kira legend gak la

antara barang seni yg dijual..
err.duit xbawa..haha

cantik..comei

import dari Africa

mula2 duk cni..lps tu duk depan stage haha

organizer 4 orang..hehe

hubby dapat cabutan bertuah..
coklat & mug

Ekin pn dapat 
ku pikir hubby yg cuci mata..
rupanya kami cuci mata..huahuahuaa
1st jalan dengan kot tanpa seluar panjang..
semua terkejut..
tambah terkejut bila depa buka baju...
semuaa...AAAAAAAAAAAA

ok...seluar dalam lambang Welsh..for sale gak


sorry..gambar lain xdpt save..

gambar lagi kat cni kalo korang leh tgk..xleh save lak

model favourite eden..
dia ada gaya jadi model..

c ya..

Aktiviti Aritu

1st Update : Cardiff Airport

sebenarnya hubby nak pi hantar asignment kat tempat sini..Barry College

seriously..view memang cantik..cuaca pn cerah..tetapi..
angin sejuk itu ku xtahan..


angin kuat ni..tu yg mcmtu..sejukkk

tadaa...dekat jer..airport paling xbusy..hik3..

dalam airport..tgk..lengang ja..
kat atas kami main game token..ingatkan nk dpt teddy bear..
hampehh..memang tipu!

on da way balik singgah grangetown..
makan Nasi Kambing Titos..
lepas tu..singgah kedai cina beli stok skit..
then cuci mata kat Cardiff..hehe

Breast Cancer Awareness : Student Union

ada la jualan booth kecik..hehe..
bodyshop ada..
kami beli keychain Nemo..lampu bling2 lg..

Merthyr Tydfil : Tesco

view menarik..ni kira..kawasan terpencil..
event terpencil mcm2 ada..lengkap

dekat area tu..byk pokok krismas depa tanam..


dh penat beli..balik dlu

err..kat sini ada gereja jerusalem..
+ada jambatan pintu masuk sini kalo dengan keta boleh nampak
pintu gerbang lambang iluminati freemason..
err..cek takot pi sini kalo sensorang
jangan lupa klik link bawah isu Merthyr Tydfil
sila klik : isu semasa

penyakit tonsil eden xlega lagi.cuma xteruk macam minggu 1st jadi..
.malas dh nk telan ubat..huhu

c ya later update