Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Anniversary

Lilypie Angel and Memorial tickers

Maaf kan Daku

1st. D'lla nak minta maaf bebanyak sebab xupdate..
internet sangat2 limited.currently kami laki bini keja sementara kt Berjaya Hills Resort,
selepas exit Genting Sempah.ok summary..

1.bulan posa aritu, kucing kami nama Tom dah mati, accident kali kedua..memang susah nak ok balik..huhuu
2. Raya best :)
3. D'lla dh pregnant..sekarang 5 bulan..err xsempat nk tambah yg episod terkahir..ringkasan, kalo dh cuba semua ikhtiar moden dan tradisional, masih belum ada rezeki, suami isteri yg sudah 6 bulan kahwin (bagi yg berumur 30tahun ke ats) dan setahun berkahwin, segeralah buat appointment dgn pakar ginekologi/pakar sakit puan utk tindakan lanjut, pemeriksaan lebih mendalam sama ada, pintu rahim terlalu sempit atau tiub fallopio tersumbat atau lain-lain.
4. Kalo berminat dgn  Monavie, hubungi abah D'lla 013 4302088 atau suami D'lla 019 4515135
5. err..hujung bulan lepas, Mama masuk wad utk pembedahan buang appendik dan rahim. ada jangkitan..huhuu seriously xbanyak masa sgt jaga mak sebab D'lla kat KL masa Mak masuk wad tu..bila balik KL rehat 5hari then terus masuk keja..fuhh..miss u mama..eehh families sama..
6. so far keja D'lla, alhamdulillah best sangat.. Equestrian Coordinator di Horse Trails..hehe..koje 6 hari seminggu..off day hari biasa ja..weekend busy hik3

c ya guys :) miss u all!!!

Jus Kesihatan Monavie








Mempunyai sijil HALAL JAKIM & IFANCA (USA)

Rasanya yang sedap & manis
Mengandungi khasiat buah - buahan Acai Berry dan pelbagai jenis buah lagi
Mengandungi Antioksida yang sangat tinggi dan telah dipatenkan
Sangat Berkhasiat utk anda yang mementingkan kesihatan dan ingin tampil sihat selalu
Sangat bagus utk pesakit Kanser kerana kandungan Antioksida yg tinggi membantu mengawal sel kanser

Tidak Percaya lagi?
Dalam masa 6 Tahun sahaja Monavie telah berada dalam 22 buah negara di seluruh dunia
kerana kebaikan produknya..

Selain itu, berada di tangga 14 dalam 20 syarikat Network Marketing di Amerika Syarikat
Turut juga tersenarai sebagai syarikat yang cepat berkembang dalam TOP 10 seperti Amway, Cosway
Terdapat 2 jenis produk,
Botol Purple 750ml RM135
Botol Merah 750ml RM145

Cara Penggunaan :
30ml sekali untuk 2 kali sehari untuk permulaan.
Apabila badan dah biasa, boleh minum 60ml sekali untuk 2 kali sehari.

Kalau anda berminat mencuba hubungi En. Khairul 0194515135 (suami D'lla)
Untuk jimat lagi, jadilah ahli berdaftar..
Kami masih mencari pembeli, pengguna dan pengedar.
Sebarkan kebaikan Monavie :)

Moto Monavie :
DRINK IT. FEEL IT. SHARE IT.

I am Pregnant

Syukur Alhamdulillah ke atas Allah yg Maha Esa
D'lla dan suami sangat bersyukur padaNya

akhirnya..dalam tempoh percubaan utk mengandung sejak buang implanon bulan 6 aritu,
sila klik implanon kami berjaya..
mula2..ada juga la rasa kecewa..nak baby..hik3..
tp hubby faham..positifkan diri..cuba lagi..jangan risau..
rezeki xkemana

dalam bulan puasa aritu..
D'lla keja part time bulan posa..jual baju raya
10am - 10pm..fuhh mmg letih gilaa

dalam pada tu..
masa keja..mula2 rasa sangat mengantuk semacam..sembang2 ngn staff parttime depa xda la
mengantuk mcmtu..err..
+kaki ni..tiba2 bengkak semacam..huhuu..seminggu gak la..fuhh..sabo ja la..
+ms buka posa..dh letih..mmg lapo gila..hehe
xlama lepas tu..lps buka posa..dh mula tringin itu ini..icecream (ehh sebb budak2 selalu tayang kt cek) kaya ball, jagung nelson..hik3

dalam diam..beli pregnancy test..
beli brand Dip N Tell..yg ni paling sensitif.sebab boleh cek 3 hari sebelum period
hehe

awai bulan september..test..ada tanda2..tp xberapa clear..lps 2/3 hari..pi Klinik kesihatan cek
err..org makmal kata..ni suspect.line kedua xbrapa clear lg..
.minggu depan mai test lagi..positif baru jumpa doc..
yeeahhh
ahad baru ni..pi cek..positif.5weeks pregnant.terus pi buat buku merah..amek darah..skali,err kn amek dkt atas tapak tgn kanan sbb yg dkt lengan tu..xclear +kecik..hehe..

pagi td..pi lagi..utk sample darah cek Tiroid..haha..
ok..la will update later..

Persediaan utk Mengandung - Part 3

Korang dh baca link sebelum ini?
kalo sudah..teruskan baca Part 3 ni

kita dh bincang bab persediaan awal seperti ubat, ovulation test, (korang leh ke http://babycenter.com.my utk cek tarikh waktu subur),
gel pelincir serta pemakanan..

utk pemakanan ni..ada tambahan sikit..utk bagi subur lagi banyakkan makan tauge..laki bini
kena makan tau..buat yg mudah supaya khasiat tauge xhilang..cth resipi D'lla selalu buat :

1. celur tauge sehingga lembut dalam air mendidih yg telah dimasukkan sedikit garam
2. tumis sedikit bawang kecil & bawang putih, masukkan tauge serta sedikit serbuk kunyit, nak pedas masukkan sedikit cili..apabila tauge lembut, hidangkan

ELAKKAN/JANGAN/JAUHI
1.air tebu
2.cuka atau makanan yg ada campuran cuka cth : acar timun,makanan kedai mamak
3.nanas dan makanan yg bercampur nanas
4.durian - badan jadi panas
5.air berkarbonat
6. makanan/minuman yg mencuci perut
7.sapu minyak panas/pati halia di perut
8.makan sirih
9. pencuci vagina - boleh membunuh sperma
10. makan jamu/minuman tambah tenaga cth kacip fatimah,badan kita akan rasa panas sikit

err kalo ada tambahan lagi..sila share

Untuk langkah yg seterusnya :)
ni lagi detail ni :

Waktu Subur

Seperti yg dulu D'lla telah jelaskan..kita perlu mengetahui waktu subur kita..
sebab itu perlunya kita cuba dgn ovulation test.
Kadang2..bila dh waktu subur..kita laki bini keletihan penat bekerja.
Korang jangan riso yer..ada kajian mengatakan bahawa, Sperma boleh hidup selama 3-7 hari apabila berada di dalam kita..korang lakukan la aktiviti bersama apabila hampir2 waktu subur..
kira kerapkan waktu bersama..2-3 kali seminggu..kira dkt2 waktu subur buat sekali, lps tu..selang 2/3 hari buat lg..hehe

TETAPI
korang perlu ingat
apabila period habis perhatikan cairan yg keluar..adakah cecair keputihan likat warna putih ataupn warna jernih? check betul2..kalo cecair yg keluar tu warna jernih bukan putih itu tanda..sila la..segera bersama suami...sebab cairan jernih ni membantu sperma sampai ke destinasi..kalo yg putih likat tu, sperma susah sampai.terhalang dan tersekat..

perlu ingat juga..
jangan gunakan air liur..sebab kenkadang air liur kita mengandungi bakteria yg menghalang/membubuh sperma

tetapi jangan lupa..
sebelum bersama..berdoalah..dan apabila sujud terakhir tu, bacalah doa..ingin zuriat utk apa?
D'lla pernah terbaca artikel..ada pasangan ni..nak anak..Alhamdulillah..mengandung..tetapi..rasa sekejap ja..gugur..dia kata..kita perlu doa juga agar bayi selamat..dan niat utk ramaikan zuriat serta utk yg beragama Islam meramaikan umat Islam..kenkadang ada part yg kita terlepas pandang..manatau kita ternazar sesuatu..tp xbuat..or apa2 lain..

POSISI SEMASA BERSAMA
ikut keselesaan la..tp berdasarkan kajian..ada 2 cara..
1. apabila selesai bersama, letakkan bantal di bawah pinggul..biarkan selama 15-20minit..supaya sperma dpt berenang ke destinasi..lepas tu..tidur mcm biasa la.. :) jangan cuci dalam tau..esok pagi cuci luaran dgn air bersih sahaja

2. kalo dari belakang..kedudukan jgn berubah..tahan kejap..letak la bantal dkt kepala atau dada kalau lenguh..biarkan 15 - 20minit..lepas tu..tidur mcm biasa la.. :) jangan cuci dalam tau..esok pagi cuci luaran dgn air bersih sahaja

satu lagi..benda normal..soklan cepu emas bila nk kawen?anak bila?berapa?
kita jangan melenting..jawab elok2..Sedang berusaha/Insyaallah kalo ada kami bgtau..sebab org yg bertanya tu..boleh jadi doa gak..mana tau..dari jauh dia doa..

lepas tu..bila ada anak, anak berapa?bila nk tambah lagi?bila nk ada cucu?
benda2 ni normal..kita jawab elok2 la..supaya org x berfikiran negatif..pernah gak org ask D'lla bila nk mengandung..jwb mcm2..pelan2 kayuh..honeymoon dlu..wait husband abis study..setahun ja aritu..umur baru 25..kalo ada km bgtau..hehe..org pn boleh terima la..

org yg jawab negatif tu..mmg kenkdg rasa rendah diri sgt, terhina..etc..cool bebeh..positifkan diri..
susah nak jaga hati semua org..it's a part of life..sentiasa positif dan senyum selalu..manatau rezeki..
lagipn kena percaya..Anak ialah Pembuka Rezeki...Allah akan bantu hambaNya,yg penting kita berusaha..ala..lagipun..anak lagi 9 bulan nak keluar..so ada masa nk buat persediaan la <3

semoga anda berjaya :) redha dgn UjianNya..yg penting kita telah berusaha  !

Salam Ramadhan Terakhir 2011

Hi kengkawan!

maaf la..D'lla jarang update..
sangat keletihan..
sebab koje part time kedai jual baju raya..
10am - 10pm..
3hari lepas dh demam waktu malam..
gaji boleh la..
tp..
ada individu yg dengki dgn ketekunan bekerja..fuuhh
mcm2 la..nyampah betui..
end up..i quit job a day before 29..haha
padan muka..
putar alam sgt,..eden pn putar balik sama dia

err..letih punya pasal..bilik tunggang langgang la kejap..haha
err mak mertua cek tegur..huhu..

right now..
hubby tgh tunggu  result interview kat Subang..
harap2 lepas raya tau..fuhh nervous

my condition?
tgh tunggu result preggy or x..
masih mencuba..
yerla..aritu kan hubby study..honeymoon la kojap..haha
bulan 6 aritu baru remove implanon..hik3

ada la..aritu..sekali 2..rasa pening2 sikit..
cepat letih.padahal buat koje sikit ja..
cobaan..
kaki?
hhmm lenguh sengal sgt2..
apa2 hal akan eden kabokan..

esok pagi pi rumah mak..buat kuih semperit & kek buah..
1 Syawal rumah parent ada sate menanti utk tetamu dtg ziarah..
nyumnyumm
belah malam, ada makan2 kt rumah mertua..hehe

c ya later guys :)

Aktiviti di Calne

Sambil mengisi masa lapang,
kami berkesempatan berbasikal bersama - sama jalan2 di kawasan Calne
cuaca sangat mendung..hmm mmg akan hujan..
err..redah ja la..
dah la jaket pn xpakai..hik3


English Rose ada di mana2 sahaja..
sekali angin mai...wahhh
bau wangi Rose menusuk hidung..
wannngggiiii.... :)
ni bunga paling besar cek jumpa..


ni pun sama..warna ja gelap sikit ..


Pekan Calne
pekan ni kecik ja


antara bangunan lama di sini
ni gereja


arca muka telangkup hehe


Sungai di Calne..


yeahh ada itik 2 ekor yg malu..tau nk makan ja


tengok..itik malu - malu lagi


gerek ooohh gerek


yeahh sini banyak itik..asyik minta makan la..
xtau la pulak ada byk..
kalo x, dh tapau roti..


ada gak itik warna putih sesat



kolam lain pulak..byk itik gak


sambil tunggu hujan reda..
kami lepak lagi kt sini..fuhh
sejuukkk


last pic....

c ya..
next update..
Berlin Tour :)


Mini Gathering with Friends

Nanti D'lla sambung lagi entry Di UK yer..

nak update sikit aktiviti di Kedah..
really miss my families, makanan, kucing tersayang, 
macam2 lagi la

maka..nak lepas rindu member lama..kami buat gathering..
pening juga nk buat dkt mana..
end up..hubby kata..buat dekat rumah dia :)



  shue (kawan dari darjah 1) , syikin, hanis & syahida (lenlain kwn sekolah menengah)


rambutan dari kampung hanis

syikin buat puding..sedaapp
err..gambo hubby n adik ipar blurr..
cek tengah ckp tepon ngn mak


sesi bergosip bermula..haha


ayam bakar ala kenny rogers..
kami amek di internet click here
lebihan kuah perap kami masak buat kuah then tmbah tepung jagung sikit
err..adik ipar ada tambah sikit herba rahsia dia..
hmm xtau la..apa tu..yuuummyyy
kami xletak gula langsung..just madu <3


shue amek gambo..1st time dia guna dslr canon lama..
gambar paling sharp


agak2, tukang bakor ada amek ayam x?


nasi oleh mak Hanis...sedaappp

Syahida buat coleslow..sedaappp


er..tu air pink guava..jenama Sun Up..sedapp

tadaa...sedappp..

c ya next entry

to Swindon Factory Outlet

yeahh
Lokasi Calne ni xjauh ke sinun
kami pi naik bus no 55
dalam 1/2 jam - 40 minit gak
bus setiap 15-20 minit..hehe

 excited ja naik bas 2 tingkat..
hmm palang besi oren tu menghalang pemandangan..huhuu


 sampai dah
tempat ni gudang keretapi lama..
 xtau la ni pintu mana..haha

 tempat ni kecik gak..tp ok la..

 ni la keretapi antik



 lapar gila..
kami order Fish & Chip Harry Ramsden's
tgk..dh 80 tahun dah
 nyum nyumm sedapp

Uteh kata..icecream Thornton ni must try..
yuummmyyy sedap
 yeye..levi's..best2
2 for GBP20 = RM100
cek beli 2..ada gak saiz eden..



 cuaca sangat menarik..xsejuk sgt..xpanas sgt..lovely
 ni muzium sejarah swindon
err..mahal betui nak masuk
dlm GBP12.50 utk dewasa..fuhh
 Great Western Rail..lama tuhh

hhahaa..xmasuk..tiket mahal..
sekian..

next..Calne sambil jalan & berbasikal