Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Anniversary

Lilypie Angel and Memorial tickers

Noni 100% Halal Penawar Segala Penyakit

Noni Vs Produk Lain


Cuba kamu perhatikan isi kandungan produk seperti pada CNI, Sureco, HPA dan produk
terkenal lain..mereka hanya mengambil jus yg dicampur air..tapi Noni keluaran b-swan adalah 100% pati asli.

"morinda citrifolia"

"Morinda citrifolia, commonly known as great morinda, Indian mulberry, Mengkudu (Malaysia),beach mulberry, Tahitian noni, cheese fruit[1] or noni (from Hawaiian)"


mesti ada terdapat dalam isi kandungan..


Sebenarnya, mereka telah mengambil formula dari Dr. Ralph Heinickei,ahli biokimia terkemuka dunia dan pencipta Noni. ..dalam banyak2 buah yg dikaji, buah noni yg paling byk khasiat. Beliau mendapati kandungan Proxeronine dan proxeronase yg paling byk berbanding buah lain dalam buah Noni bagus utk manusia..Dalam perut manusia juga menghasilkan xeronine..tp kadarnya tidak cukup..itu yg menjadi punca penyakit.

Dr. Neil Solomon pula mengemukakan laporan perubatan terkenal yg menunjukkan keberkesanan sehingga 80% terhadap pelbagai penyakit.


Noni ada penyelesaian utk pelbagai penyakit seperti..
  • kencing manis penyakit kulit arthritis
  • darah tinggi kanser payudara buasir
  • gout stroke rheumatism
  • sakit jantung sakit pinggang gangguan fikiran
  • asma,lelah masalah seksual kesukaran hamil
  • sinus/resdung kegemukan migrain
  • gastrik allergi/alahan masalah syahwat
  • insomnia kanser hati(liver) tekanan darah tinggi/rendah
  • kaki gajah(untut gajah) sengal otot dan banyak lagi...

Pati asli Noni tanpa campuran bahan lain seperti pengawet,gula,air dll.. Kalo produk lain..segala benda ada dlm tu, termasuk la kuantiti dadah yg dibenarkan..sanggup ke?fuhh..satu jenis penyakit satu jenis ubat.. kalo ada 3 penyakit..3 ubat..x ker banyak tu?mcm saya dulu, ubat resdung dan ubat selsema.. + vitamin..dh 3jnis..huhu..bosan tau.. xkira lagi kesan ubat yg diambil berpanjangan..kesan ubat selsema yg diambil dari kecik, badan saya dh kebal ubat selsema..kalo makan pn..ambil masa lambat nk lega..asyik ngn tisu ja..dh la tisu pn makin naik harga..k.o mmg k.o..Ubat saraf mak saya pernah cuba, brand CNI..menggigil..ubat tu kuat sangat..baru try sebiji.ubat tu ada memacam campuran..pergghhh...

Keistimewaan Pati Noni
  1. Hanya satu jenis sahaja utk pelbagai masalah kesihatan,xperlu pil2 lain
  2. 100% halal, tiada campuran bahan lain ataupun air. pati asli 30biji buah noni = 10ml
  3. Telah berada di pasaran dunia selama 5tahun,Amerika,Eropah,China,India dll
  4. Produk ini adalah PATEN..xboleh tiru..kalo tiruan dos xsama,xdijamin selamat@berkesan
  5. Rasa masam macam gula2 Nano-nano tu..xpahit langsung
  6. produk ini ada Clinical Research..buat masa ni sy xda scanner..nnti sy scan ok.
  7. boleh digunakan dengan ubat Doktor selepas 1 atau 2 jam pengambilan Noni
  8. Membantu menyeimbangkan kesihatan badan http://eduworld.com.my/e107_files/downloads/produk_noni.pdf
  9. Kalau luka kecil xlebih 20sen,setitik kt luka..kalo luka besar..jangan titik..escpecially Kanser..dia cepat meresap dalam darah dan tindak balas cepat dan kuat..
  10. Kesan pemulihan mungkin terjadi/kelihatan bagi mereka yg minum noni bergantung kepada tahap kesihatan individu tersebut, dan ini adalah satu perkara yg normal bagi proses pemulihan. Kita berusaha Tuhan yg menentukan.Istiqamah ok..
  11. Kos yg sangat murah.Lagi jimat kalo jadi ahli..minimum untung RM10 http://eduworld.com.my/e107_files/downloads/bswan_marketingplan.pdf
  12. Boleh merokok,minum kopi atau teh selepas 2jam pengambilan Noni.sebab ada kafein dan nikotin.
  13. Boleh bersarapan pagi selepas 1/2 jam pengambilan Noni (gastrik dikecualikan)
  14. Pati Noni diambil dalam dos yg selamat.Disiplin penting.mulakan dengan dos yg kecil 2/3 titik dulu.
  15. Berita Noni ada dalam surat khabar Seleksi.
  16. Membantu pertumbuhan rambut baru terutama yg mengalami masalah kebotakan (berkesan setelah 3 kali menggunakan syampoo noni beserta pati noni)
  17. Boleh digunakan kepada kanak-kanak dgn dicampurkan setitik noni di dalam 1liter air minum.
  18. Boleh menjana pendapatan tambahan dengan menjadi ahli serendah RM150 anda akan mendapat sekotak syampoo noni (20unit) ataupun 5 botol noni (seunit 10ml) atau sebotol 50ml. Anda akan mendapat semula modal yg dilaburkan. Keuntungan setiap unit yg dijual minimum RM10. Ditambah lagi dengan bonus permulaan dan mingguan setelah anda berjaya memperoleh 2 orang ahli dibawah. Sistem yg diguna pakai adalah diikitiraf peringkat antarabangsa hasil kajian perbandingan dgn MLM lain.Sistem pairing digunakan.Anda hanya perlu menjaga 2 orang dibawah anda sahaja. Rangkaian produk buat masa ini hanyalah syampoo dan pati noni sahaja. Kalo taja orang pun anda dapat bonus.. Saya sentiasa online.Hubungi saya utk mendapatkan maklumat lanjut email @ ym = dnur_adillah@yahoo.com atau Ayah saya, En. Widan, 013-4302088.
Sila klik utk butiran lanjut.

Mak Cik saya pernah minum kopi campuran mengkudu.Dia seorang cikgu.kawan dia bg try.fuhh dari pagi sampai petang mmg bertenaga.siap xmkn apa pn..sibuk wat keja..pabila malam menjelma..badan mula terasa lemah sesangat.sendi semua lemah...masa sembahyang pn terlelap ja slalu..xkhusyuk..xsah solat.Esok tu, trus xminum dh.siap warning orang lain jgn try kopi cmpuran mengkudu dh..kopi dah ada kafein+mengkudu..terlebeh power lak..kopi tu campur ngn bahan lain gak..badan kita akan jadi mudarat kalo terlebeh..terkurang pn susah gak..

Kalo Noni ni..xpayah riso..xda pantang apa..nk minum kopi atau merokok pn boleh tp selepas 2 jam seeloknya..kopi kan kafein..xcaya p google apa itu kafein..kesan positif dan negatif..



pastikan original..ada hologram


Sijil dan pengesahan FDA peringkat antarabangsa


100% halal..sijil di malaysia sampai 2010..tarikh luput adalah 2tahun selepas produk dikeluarkan


Tentu anda semua telah bosan dengan ubat. Pelbagai ubat telah dicuba,tetapi penyakit
langsung tidak berkurangan. Malahan ubat itu memberi kesan seperti mengantuk,letih dan
sebagainya setelah dimakan. Niat saya ingin membantu anda semua. Ini berdasarkan pengalaman yang dilalui oleh abah saya sendiri. Abah penghidap darah tinggi. Lama-kelamaan, menghidap penyakit gout,gastrik, sembelit dan buasir. Kasihan sangat tengok abah, letih ja selalu. Makan ubat Doktor bukan bertambah baik, penyakit lain yang muncul. Abah pernah mencuba ubat sebotol dalam 50ml yang menjangkau hampir seribu ringgit, tetapi tidak mendatangkan hasil. Duit habis macam tu saja. Sejak diperkenalkan dengan Noni oleh seorang rakan, alhamdullilah dalam seminggu sahaja terdapat perubahan penurunan. Abah juga turut memperkenalkan kepada jiran, Puan Hawa, penghidap kencing manis. Puan Hawa sendiri berasa gembira kerana setelah seminggu menggunakannya, dia berjumpa dengan doktor hospital kerajaan. Doktor menyatakan kadar kencing manis mula menurun.

Kos Noni ni adalah sangat murah, 10ml sebotol RM40 sahaja. 50ml untuk RM150 sahaja. Caranya mudah sahaja, titikkan 2/3 pada bawah lidah dan kemam sebentar sebelum berkumur pada waktu pagi. Saya memberi jaminan kepada anda. Kesannya hanya 3/4 hari. Cubalah Noni. Noni juga boleh digunakan sekali dengan ubat doktor. Tetapi perlu diingat, setiap ubat yang dimakan tidak boleh melebihi dos.Anda akan lebih jimat jika menjadi ahli Noni. Sila email kepada saya untuk sebarang persoalan dnur_adillah@yahoo.com



Penanaman Pokok Noni

Pokok Noni tumbuh meliar di tanah paling subur di dunia,iaitu di Hawaii. Kenapa Hawaii dipilih? Kerana di situ mereka dapat jimatkan kos dengan menggunakan baja gunung berapi. Maka terhasillah buah Noni/mengkudu paling baik di dunia. Baja gunung berapi memiliki khasiat yang sangat baik untuk pokok. Noni berasal dari kepulauan nusantara..biji benih terapung di lautan dan tiba di hawaii..tumbuh subur..buahnya lebih besar dari yg lain

Sejarah Noni-fakta bukan auta

Menurut pegawai penyelidik Bahagian Tumbuhan Ubatan, Institut Penyelidikan Perhutanan
Malaysia (FRIM), Dr. Mohd Ilham Adenan
. Selain itu buah mengkudu juga dikatakan dapat
merencat pertumbuhan sel-sel barah, mempunyai kesan analgesik (penahan sakit), antiseptik
(membunuh kuman) dan menghalang pertumbuhan parasit serta kulat. Dikalangan masyarakat
kepulauan Hawaii, buah mengkudu dianggap sebagai the magic fruit atau buah ajaib kerana
nilai perubatannya yang tinggi. Sebenarnya buah mengkudu atau noni (nama tempatan di Hawaii) telah tercatat dalam manuskrip purba sebagai salah satu bahan utama dalam ramuan perubatan sejak 2,000 tahun lalu.

Seluruh bahagian pokok mengkudu dikatakan mempunyai nilai perubatan yang tersendiri.Biji
mengkudu dipercayai boleh digunakan sebagai julap. Daunnya dikatakan mujarab untuk merawat sakit kulit, mengurangkan sakit dan radang kulit. “Daunnya dikatakan mujarab untuk merawat sakit kulit, mengurangkan sakit dan radang kulit.” Sementara itu menurut Dr. Ilham;
penyelidikan yang sedang dijalankan di FRIM mendapati pucuk mengkudu mempunyai bahan kimia yang amat berguna untuk menghalang proses penuaan.

Batang mengkudu pula boleh digunakan untuk mengurangkan tekanan darah sementara ekstrak daripada buah mengkudu pula dipercayai boleh menyembuhkan sakit mata. “Khasiatnya yang tersendiri tidak mustahil setanding dengan tongkat ali..” Dr. Ilham. Bagaimanapun pokok mengkudu yang boleh ditemui dengan banyak di Asia Tenggara, Australia, New Zealand, India, Carribean dan Tahiti mempunyai nama yang berbeza. Misalnya di Kepulauan Carribean, mengkudu dipanggil pain killer tree (pokok penahan kesakitan) kerana kegunaannya yang meluas untuk meredakan kesakitan akibat bengkak, terseliuh, patah tulang, demam dan pelbagai lagi.

Manakala di Asia Tenggara, pokok yang dipanggil nhau itu digunakan untuk mengubati sakit
tekak serta penyakit mulut dan gusi.Masyarakat di Filipina pula percaya buah mengkudu bertindak membersihkan usus terutamanya menghindari perut dari parasit. Masyarakat Melayu samada di Malaysia atau Indonesia pula biasanya menggunakan buah mengkudu untuk mengurang gangguan semasa kencing, diabetis, batuk, senggugut dan pendarahan. “Masyarakat Malaysia memandang remeh khasiatnya berbanding dengan saintis Hawaii” “Walaupun pokok mengkudu tumbuh liar dikawasan kampung tetapi penggunaannya sebagai bahan perubatan traditional semakin dilupakan.” “Hanya daunnya saja digunakan bagi merawat wanita lepas bersalin, manakala pucuknya pula dimakan sebagai ulam” kata Dr. Ilham.

Walaupun mengkudu terdapat banyak disini, masyarakat Malaysia memandang remeh khasiatnya berbanding dengan saintis Hawaii telah mula membuat kajian mengenainya sehinggakan buah itu telah dikomersialkan sejak 1993. Produk yang berasaskan buah mengkudu telah mula dipasarkan di Hawaii dalam bentuk tablet dan jus sebagai makanan kesihatan.
Menurut Dr. Ilham lagi, mengikut pengamal perubatan traditional terutamanya di Hawaii,
amalan meminum jus mengkudu amat baik untuk kesihatan. “Jus itu biasanya diminum sebagai
tonik ketika berehat atau selepas bangun tidur terutamanya sebelum menikmati sarapan pagi”
katanya. Bagaimanapun menurut Dr. Ilham, walaupun jus mengkudu berkhasiat tetapi tidak ramai yang sanggup meminumnya kerana bau yang tidak menyenangkan. Oleh itu bagi tujuan kommersial, pengusaha jus mengkudu menambahkan dengan pelbagai perasa seperti strawberi atau anggur untuk menghilangkan bau yang tidak menyenangkan itu. Di samping itu satu lagi cara menghilangkan bau adalah dengan mengeringkan jus itu sehingga menjadi serbuk dan dimasukkan ke dalam kapsul.

Walaupun hanya beberapa tahun dikomersialkan, keajaiban buah mengkudu telah terserlah ketika Perang Dunia Kedua lagi. Tentera yang berada di Kepulauan Polynesia diberikan mengkudu oleh penduduk tempatan untuk menghindari rasa letih. Sementara di Kepulauan Ratatonga, Samoa dan Fiji, buah mengkudu telah menjadi makanan ruji masyarakat di sana. Mereka memakannya sama ada mentah atau dibuat gulai. Manakala masyarakat Burma pula gemar memasak gulai buah yang masih muda dan buah yang telah masak akan dimakan mentah bersama garam. Memandangkan pokok mengkudu mempunyai khasiatnya yang tersendiri, tidak mustahil ia akan setanding dengan tumbuhan ubatan yang akan dikomersialkan seperti tongkat ali dan sebaginya. Pokok Mengkudu bukanlah asing bagi kita di Malaysia. Ia adalah tumbuhan tropika yang daunnya digunakan sebagai sayuran atau dimakan sebagai ulam. Buahnya sekali-sekala digunakan sebagai makanan selepas bersalin.Seringkali si pemakannya tidak mengetahui sebab dan tujuan ia dimakan. Biasanya buah tersebut dipetik dan diperam di atas garam atau di dalam beras dan bila sudah masak, ia dimakan begitu sahaja. Di Indonesia buah ini juga popular digunakan sebagai “buah rojak” serta dimakan bersama-sama kuah rojak atau dicampur dengan buah-buahan lain sebagai rojak.

Bagi penduduk kepulauan Polynesia dan Hawaii lain pula halnya, mereka lebih mengutamakan
buahnya. Sejak lebih kurang 2000 tahun yang lalu, penduduk di kepulauan tersebut telah
menggunakan buah mengkudu sebagai ubat untuk berbagai jenis penyakit. Kerana khasiatnya yang sungguh istimewa itu, mereka menggelarkannya sebagai “Pain Killer”, “Headache Tree” dan “Cheesefruit”. Nama saintifiknya ialah Morinda Citrifolia dan di Hawaii dikenali sebagai
Noni. Mengkudu sebenarnya berasal dari Asia Tenggara termasuk Malaysia melalui laut yang
dihanyutkan dari satu pulau ke satu pulau. Kepulauan Carribean terutama Tahiti adalah satu
kepulauan yang subur dengan tumbuhan mengkudu.

Khasiat Buah Mengkudu diantaranya menstabilkan tekanan darah dan aras kolestrol - otot
jantung Gangguan dalam tubuh - kencing manis, sakit kepala, ginjal, buah pinggang, pundi
kencing, pundi hempedu dan tiroid Mencegah pertumbuhan sel kanser dan tumor Sistem
pernafasan - resdung, asthma, bronkitis, hingus meleleh, batuk, sakit tekak, batuk kering,
kolera dan bayi yang demam selsema Gangguan penghadaman - perut kembung, ulcer, gastrik,
cirit-beret, muntah-muntah, tidak hadam, buasir, keracunan makanan Mulut dan Tekak - radang tekak, sakit gusi dan sakit gigi Sakit tulang dan sendi - terseliuh dan gout Penyakit kulit
- bisul, luka, kurap, radang, ulser kulit Sakit puan - senggugut, gangguan haid
Menghilangkan gatal - celah kelangkang, pelipatan, ulat air dan penyakit kulit Memulihkan
kesan umum penuaan (awet muda) Menghilangkan ketagihan dadah dan rokok Membantu sistem kesuburan lelaki dan wanita Meredakan kesakitan (analgesik) Meningkatkan tenaga tubuh badan serta mengurangkan stress (tekanan) Anti-oxidant.

selanjutnya maklumat: http://b-swan.com.my/page.php?26

jangan lupa email kan kepada saya untuk maklumat lanjut..Niat dihati nak tolong sesama manusia..itu sahaja. dnur_adillah@yahoo.com

1 Response to Noni 100% Halal Penawar Segala Penyakit

8 September 2009 3:56 PTG

enjoy

Catat Ulasan

Nota kaki anda :D